Children of the Light x Space Encounters

Children of the Light’s site-specific installation for Salone del Mobile is a collaborative effort with Space Encounters, an Amsterdam-based office for architecture. The installation occupies a 50-meter-long gallery of the Diocesan museum and in its form, takes cues from Milan’s symmetrical, well-ordered structures of Neoclassicism.

By entering the installation, the surroundings seem to become weightless as the light carries and moves you forward. The defined measurements of the gallery space appear to become endless, as if there is no beginning or end. The colored waves of light irritate expected ways of perceiving time and space. One moment, the installation feels like a black hole, the other moment you become absorbed in light. Walking through the arches makes time feel warped and lets you intimately experience the idea of infinity.

To further archive immersiveness, the accompanying sound has been composed with the glass harmonica. Only using the frequencies of the visual spectrum, the installation’s visual material gets converted into sonic matter. Children of the Light’s approach to treating light as an element with sculptural qualities makes the arches, pillars and, consequently, the space dissolve into liquid architecture.

Video by Pietro Coppo

Sound by Sébastien Robert

Text by Mathis Neuhaus

Software by Mark van der Korput

Built by Planemos

LED and controlling by Invent Design

www.children-of-the-light.com

Print Friendly, PDF & Email

Webcam Girls Organic structure Theme